BA Interieurarchitecten particulier en zakelijk interieur ontwerp

 

Interieurontwerp

BA ontwerpt interieurs voor zowel de zakelijke als de particuliere markt.
In beide gevallen komen we langs voor een oriënterend gesprek. Wat zijn de wensen met betrekking tot het pand of woning en hoe kunnen we het realiseren. Er komt meer bij kijken dan u waarschijnlijk dacht en in eerste instantie zullen we dit inzichtelijk maken. Een goed ontwerp draagt bij tot een goed gevoel, een prettige werkomgeving leidt tot minder ziekte verzuim, een ergonomische werkplek leidt tot minder lichamelijke klachten. Met name verlichting wordt vaak onderschat. Juiste verlichting geeft rust. Een goed verlichtingsplan bestaat uit basisverlichting om de ruimte in zijn geheel te verlichten, accentverlichting om bijzondere elementen uit te lichten, werkverlichting om goed licht te hebben bij werkzaamheden zoals schrijven, koken, lezen, etc. en sfeerverlichting om bijvoorbeeld een gehele wand een zachte gloed te geven zodat deze beter tot zijn recht komt.

Een interieurontwerp is een ruim begrip, denk hierbij aan een aanbouw | verbouwing | architectonisch plan | interieurplan | sfeerimpressie. Het ontwerp kan dus op verschillende schalen plaatsvinden. Wat sluit aan bij uw wensen en hoe kunnen we uw ideeën een vervolg geven?

Werkwijze

Een interieurontwerp omvat meerdere fasen. We doorlopen deze fasen stapsgewijs en bespreken elke fase met de opdrachtgever zodat er bijgestuurd kan worden indien nodig. We beginnen met het in kaart brengen van een sfeer of concept. Soms heeft de opdrachtgever al duidelijk voor ogen wat hij of zij graag wil. Dan werken we dit concept uit in beeld, beeld zegt meer dan 1000 woorden. Wanneer dit beeld overeenkomt met de gedachten van de opdrachtgever gaan we door naar de schetsfase waarin vlekkenplannen worden gemaakt met een ruwe indeling van de ruimte. Na akkoord bevinden van deze schetsmatige indeling vervolgen we de weg naar een voorlopig ontwerp. Deze fase wordt weer uitgebreid besproken en aanpassingen worden gedaan waar nodig. Uiteindelijk volgt een definitief ontwerp waarbij een uitgebreid plan op tafel ligt met tekeningen van de aanzichten, plattegronden, 2d en/of 3d beelden, kleurnummers, materiaalstalen maar ook praktische zaken als een adressenlijst voor bestellingen indien gewenst.

Graag helpen wij u verder bij uw interieur vragen, groot of klein. Neem vrijblijvend contact op of vraag een offerte aan.

 

VRAAG OFFERTE AAN

Interesse?